Бердих се надъхва с три рекорда срещу Федерер



04-09-2012 08:31 | Мара Калчева

Чешкият тенисист Томаш Бердих се добра до няколко рекорда след победата над Николас Алмагро – 7:6, 6:4, 6:1- в четвърти кръг на US Open.


Първо, Бердих стана третият представител на Чехия в новата епоха след Петер Корда и Иван Лендъл, който стига ¼ финал на всичките четири турнира от Големия шлем.

Освен това Томаш успя след десет опита да влезе на четвъртфинал на US Open и удържа юбилейната в своята кариера победа №200 на твърди кортове.



„Толкова се радвам, че стигнах до четвърфинали на всички мейджър турнири. Това ще ми помогне да повдигна нивото на увереност в собствените сили”, сподели Бердих след мача с Алмагро.


Много по-сериозна порция самочувствие ще трябва обаче на чешкия тенисист, защото на пътя му за полуфинал застана Роджър Федерер.

При това швейцарецът изобщо не се изпоти в четвърти кръг, след като съперникът му Марди Фиш (САЩ) напусна турнира с лекарска забрана заради проблеми със сърцето.

 

Олимпийският шампион Анди Мъри също се класира за четвъртфиналите. Шотландецът извади срещу канадеца Милош Раонич възможно най-стабилния си сервис и така го лиши от собственото му оръжие.

Мъри не му позволи да стигне до точка за пробив и спечели четири от подавания на съперника. С победата 6:4, 6:4, 6:2 Мъри взе и реванш за загубата в Барселона този сезон от Раонич.

 

В спор за място на четвъртфиналите Мъри ще се изправи срещу Марин Чилич. Хърватинът отстрани изненадата при мъжете на US Open Мартин Клижан (Словакия) със 7:5, 6:4, 6:0. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини