Саманта Стосър сдаде титлата на US Open



05-09-2012 00:17 | Мара Калчева

Действащата шампионка на US Open Саманта Стосър (Австралия) сдаде титлата.

29-годишната тенисистка, която заема седмо място в ранглистата на WTA, загуби на четвъртфинал с 1:6, 6:4, 6:7(5) от първата ракета в света Виктория Азаренка (Беларус).

 

23-годишната Виктория уверено спечели първия сет, но във втория Стосър изравни резултата. В решаващият трети сет белорускинята два пъти пробиваше сервиса на съперничката си, като всеки път Саманта връщаше пробива.

В тайбрека Азаренка поведе с 4:0, но Стосър съумя да изравни и дръпне с 5:4. И все пак победителка е лидерката в световната ранглиста, която за три часа и една минута изработи влизането си на полуфинал.
Там нейна съперничка ще бъде победителката от мача между рускинята Мария Шарапова и французойката Марион Бартоли.

 

Мачът между Азаренка и Стосър е най-силният на турнира досега, обяви известният в миналото американски тенисист Брад Гилбърт.

 

„Много съм впечатлен как Сам се сражаваше след поражението си в първия сет. Даже не мислех, че може да го направи. Засега това е най-силният мач в женската схема. Двете показаха великолепен тенис. Вика поработи отлично, а Сам напуска турнира с високо вдигната глава”, коментира Гилбърт на своя блог в Туитър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини