Добри новини за Надал – може да се върне до месец



05-09-2012 22:37 | Станко Димов

Рафаел Надал най-накрая получи добри новини за здравословното си състояние. След поредният направен тест се оказа, че испанецът се възстановява много добре от контузията си в коляното и ако всичко е наред ще може да се върне на корта още след месец!

Както е известно Надал не е играл от Уимбълдън насам, а в началото на седмицата се появи информация, че Матадора може изобщо да не се появи на корта до края на сезона.Последните новини около Рафа обаче са далеч по-оптимистични.

„Напълно изключихме възможността за операция на коляното”, сподели Анхел Руис-Соторо, доктор към испанската тенис федерация.

„През следващия месец ще сложим Рафа на интензивно лечение с много физиотерапия, комбинирана с хидротерапия и лазер и след това ще видим какъв ще бъде резултатът. Вярваме, че в рамките на два месеца коляното на Надал ще бъде напълно здраво. В рамките на един месец, ако резултатите се положителни, Рафа може да поднови тренировки. Но на този етап не това е основната цел. Най-важното е Надал да се възстанови напълно”, коментира медикът.

„Разбира се, че Надал иска да се върне на корта. На никого не е приятно, когато разбере, че трябва да пропусне толкова важни турнири. Ние обаче няма да бързаме. Целта не е Надал да се върне за един турнир, а за постоянно”, коментира още Руис-Соторо.

Както е известно в следствие на травмата Надал не успя да защитава титлата си от Олимпийските игри, а освен това пропусна и последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини