Агаси: Федерер, Надал и Джокович са най-великите за всички времена



06-09-2012 14:52 | Станко Димов

Един от най-обичаните тенисисти от близкото минало – Андре Агаси, определи като „златна” сегашната ера на тениса. Според американеца триото Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал са най-великите тенисисти в историята. Ето какво каза още Агаси.

„Наистина съжалявам много за всички добри тенисисти, които се паднаха да играят в ерата на тримата най-добри за всички времена (Джокович, Федерер, Надал)”, коментира бившият №1 в света.

„Разбира се, че за мен един от тези тримата е най-великият за всички времена. Можем да разгледаме съвременния тенис като златна ера, съгласен съм”, каза още Агаси.

Разбира се американецът не пропусна да каже няколко думи и за сънародника си Анди Родик, който в сряда вечер изигра последния си двубой като професионалист.

Анди Родик имаше много напрежение върху раменете си. Той се опитваше да запази жива американската мечта за триумф в турнирите от Големия шлем. Мога да разбера колко трудно му е било да наследи предишни велики играчи. Когато аз стартирах кариерата си трябваше да се справям с наследството на легенди като Конърс и МакЕнроу. На Родик никак не му беше лесно”, коментира Агаси.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини