Макарова и Суарес с първата титла на US Open



07-09-2012 11:20 | Мара Калчева

Първата титла на тазгодишният турнир от Големия шлем US Open спечели руско-бразилският дует Екатерина Макарова и Бруно Суарес. Те победиха на финала Квета Пешке (Чехия) и Марчин Матковски (Полша) със 6:7(8), 6:1, 12:10.

„Много ми се искаше да спечелим титлата и в първия сет нервничех – играех по-меко от нужното. Затова го загубихме. Във втория се „събрахме психически” с Бруно и направо отнесохме съперниците. В решителния тайбрек почнахме чудесно, поведохме с 8:4, но изгубих два сервиса и веднъж не можах да отиграя. Наложи се да спасяваме няколко мачбола. Щаслива съм, че можахме да превърнем тази тежка ситуация в победа”, коментира Макарова след финала.

Катя и Бруно играха в два турнира от Големия шлем през миналата година – Уимбълдън и „Ролан Гарос”, но на сегашния US Open бразилецът искаше да си партнира с етническата словачка, състезаваща се за Австралия, Ярмила Гайдошова (известна и като Грот, фамилията на бившия й съпруг). Новата двойка обаче нямаше достатъчно точки в ранглистата и не попадна в основната схема. Така изневерилият на рускинята Бруно Суарес я помоли в последния момент да играе с него в Ню Йорк.

Рускинята участва и на сингъл, където отпадна от Серина Уилямс, и в женските двойки с Елена Веснина отпадна от Забине Лизицки и Пън Шуай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини