Андреа Петкович празнува 25-и рожден ден днес



09-09-2012 11:35 | Мара Калчева

Германската тенисистка Андреа Петкович празнува 25-и рожден днес, 9 септември. Тенисистката се е появява на бял свят през 1987 г. в босненския град Тузла на територията на тогавашна Югославия. Когато Андреа навършва 6 месеца семейството й се мести да живее в Германия.

Началните стъпки в тениса Петкович прави под ръководството на своя баща, бивш национален състезател на Югославия. През 2006 г. Андреа стартира професионалната си кариера, като за шест години заработва 2 496 528 долара от наградни фондове.


За това време тенисистката играе пет финала на WTA турнири, като два от тях печели – в Бад Гащайн и Страсбург.

Видим прогрес германката бележи през 2011 г., когато стига четвъртфинал в три турнира от Големия шлем - Australian Open, "Ролан Гарос" и US Open. На 10 октомври същата година след загуба от Агниешка Радванска във финала на турнира в Пекин Петкович се изкачва на девето място в ранглистата. Това е най-високото й класиране до днес.


През януари тази година по време на подготовката за Australian Open Петкович получава стрес фрактура на гръбначния стълб и не играе в продължение на три месеца.

През април тя се опитва да се върне на корта, но след три мача контузва глезен и почива още четири месеца, като пропуска "Ролан Гарос", Уимбълдън и олимпиадата в Лондон.


През август Петкович мина първи кръг на турнира в Ню Хейвън, а на US Open падна в първи кръг от швейцарката Ромина Опранди. Преди старта на US Open Андреа Петкович заемаше 37-о място в ранглистата на WTA.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини