Руседски: Мъри има огромно предимство на финала



Руседски: Мъри има огромно предимство на финала
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-09-2012 16:55 | Станко Димов

Анди Мъри има огромно предимство пред Новак Джокович преди финалния двубой на US Open между двамата тази вечер. Подобно мнение изказа бившият британски тенисист Гред Руседски.

Според четвъртфиналиста от Уимбълдън 1997, Мъри ще бъде значително по-свеж от своя съперник, което дава сериозна преднина в такъв стадий на турнира.

Както е известно Анди Мъри имаше един ден повече за почивка, след като успя да приключи навреме полуфиналния си сблъсък с Томаш Бердих. На Джокович пък му се налагаше да излезе на корта и в неделя и да изиграе 3 сета, за да спори за трофея.

„Това е огромно предимство. Анди имаше един ден в повече от Джокович, а когато говорим за Голям шлем – това е много важно! Турнирът е към края си, сезонът също, нормално е да има натрупана умора. В такава ситуация един ден си оказва своето влияние”, коментира Руседски.

„Това ще бъде 5-ти финал на Мъри и според мен това е най-добрият шанс на Анди да спечели така желаната титла”, каза още Руседски.

Както е известно в историята има само двама състезатели, които са загубили първите си 4 финала в Големия шлем – Анди Мъри и Иван Лендъл, който по настоящем му е треньор. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини