Азаренка мина границата от $6 милиона през годината



10-09-2012 19:11 | Станко Димов

Виктория Азаренка загуби по драматичен начин финалът на US Open, но бърз поглед към банковата й сметка със сигурност ще я накара да се усмихне. При това много широко.

Само за първите 8 месеца и половина от началото на годината, белорускинята е спечелила повече от 6 милиона долара от наградни фондове! Шестият милион бе закръглен на „Флашинг Медоуз” в Ню Йорк, където в неделя Вика игра за първи път на финал.

Големият удар в банковата си сметка Азаренка направи в първите 3 месеца от годината, когато спечели последователно турнира в Сидни, Australian Open, Доха и Индиан Уелс. Последваха загуби на финалите в Щутгарт и Мадрид, които също вкараха някой друг долар в банковата й сметка, както разбира се и вече споменатият финал на US Open.

Втора по приходи за годината е Серина Уилямс. Няма как да не е така при положение, че американката спечели цели 2 титли от Големия шлем. До момента през сезона Серина, която междувременно взе и олимпийско злато, при това два медала, е заработила близо $5.3 милиона.

С $300 000 по-малко пари е спечелила Мария Шарапова, която за кратко през лятото дори се върна начело на ранглистата. Причината – триумфът на Маша на „Ролан Гарос”.  Азаренка, Уилямс и Шарапова са се откъснали далеч напред в класацията по приходи от наградни фондове.

В топ 10 прави впечатление присъствието на две италианки – Сара Ерани и Роберта Винчи. За първата това е нормално, след като игра финал на „Ролан Гарос” и полуфинал на US Open.

При Винчи обаче прави впечатление, че тя единствена от Топ 10 е спечелила повечето си пари за сезона от представянето си на двойки!

Нашата Цветана Пиронкова пък може да се похвали с малко повече от $360 000, натрупани в първите 9 месеца на сезона. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини