Над 120 участници в Nike Junior Tour в София



12-09-2012 17:52 | Станко Димов

От 13 до 16 септември на кортовете на БНТЦ „Карлсберг” в София ще се проведе престижният турнир Nike Junior Tour за момичета и момчета до 12 години и юноши и девойки до 14 години.

За втори път България е домакин на част от световноизвестното състезание за подрастващи тенисисти и е една от 35-те страни. Интересът е голям и до момента над 120 са записаните участници в турнира. Победителите в четирите категории се класират за участие във финалния турнир на веригата “Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе през декември в Порт Сейнт Луси, щата Флорида.

Инициативата стартира през 1997 година и в различните турнири са взели участие имена като Рафаел Надал, Хуан Мартин дел Потро, Робин Сьодерлинг, Томаш Бердих, Шахар Пеер и още много други бъдещи елитни тенисисти.

При дебюта на България през 2011 година при 12-годишните победиха Калоян Димитров и Зиновия Ванева, а при 14-годишните шампиони станаха Йордан Диневски и Вивиан Златанова.

Те бяха наградени от спортния министър Свилен Нейков и президента на БФТ Стефан Цветков. На Мастърса във Флорида през декември по една победа записаха Димитров и Ванева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини