Федерер и Вавринка осигуриха на Швейцария перфектен старт



14-09-2012 21:38 | Станко Димов

Световният №1 Роджър Федерер и дългогодишният му партньор в отбора на Швейцария – Станислас Вавринка осигуриха на „кръстоносците” перфектен старт в решителния плейоф за място в световната група за Купа „Дейвис”.

Съперник на швейцарците е тимът на Холандия, а след първите срещи на сингъл Фед и Стан изковаха победи за родината си.

Първи на корта излезе рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер, който се справи с лекота с представителя на домакините Тиемо Де Бекер – 6:3, 6:4, 6:4.

„Впечатлен съм от начина, по който публиката ме прие. Тиемо не игра никак лошо, напротив. Във втория и третия сет имаше своите шансове, но когато трябваше да играя добре аз го правех. Много съм доволен от начина, по който удрях топката във важните моменти”, коментира Федерер.

Малко след тях на корта в Амстердам се появиха Вавринка и Робин Хаасе, а швейцарецът се наложи с 6:3, 3:6, 6:3, 7:6 (4).

„Той имаше момент на слабост във втория сет и аз се възползвах. Успях да се върна в мача, но нямах сили за повече. Вавринка е отличен играч и заслужено победи. Дадох най-доброто от себе си, но това не стигна”, коментира Хаасе след двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини