Рафаел Надал: Не знам още колко ще продължи кариерата ми



17-09-2012 23:16 | Станко Димов

Рафаел Надал сподели в интервю за „Vanity Fair”, че няма представа колко ще продължи кариерата му. Испанецът също каза, че е разочарован от контузията в коляното, която му е попречила да играе в един от най-успешните сезони в кариерата му.

„Не знам колко дълго ще продължа да играя тенис. След 5 години ще бъда на 31 и може би фактът, че сега получих дълга почивка, ще ми помогне малко да удължа кариерата си. Все пак аз започнах да играя едва на 16”, коментира Надал.

„Проблемите в коляното ми започнаха да стават сериозни на финала на „Ролан Гарос”. Съжалявам за контузията, защото тя дойде в един от най-успешните сезони в кариерата ми. Имах чувството, че мога да спечеля всеки един турнир, в който участвам. След това обаче дойде контузията”, сподели испанецът.

„Победите винаги дават психологическо предимство и те стимулират да продължиш да работиш здраво през следващите месеци. Чувстваш се така, сякаш си преодолял голямо препятствие. Когато се върнеш у дома и видиш трофея се чувстваш горд. Това чувство обаче няма да е вечно”, заяви Надал.

Запитан кой е най-важният триумф в кариерата му, Надал сподели следното: „Успехът не идва само с победите. Той по-скоро се олицетворява с целия труд, който си положил, за да дойдат успехите. Това чувство ме прави истински щастлив. Тази година загубих финала на Australian Open, но въпреки това след двубоя бях щастлив от начина, по който играх и по който загубих”, коментира Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини