Цонга започна с лесна победа защитата на титлата



20-09-2012 00:43 | Станко Димов

Водачът в схемата Жо-Вилфред Цонга започна с успешно защитата на титлата си от турнира Moselle Open в Метц. Световният №7 се наложи с 6:3, 6:3 над сънародника си Клемен Роа след 80 минути игра на централния корт.

Това беше 42-а победа за 27-годишния Цонга, с която той си осигури участие на четвъртфинал в турнир от АТР за 11-и път през сезона.

Ако успее да защити титлата си в Метц, Цонга ще запази живи шансовете си за участие в заключителния „Мастърс” турнир на 8-те най-добри за сезона.

В друга среща от днес поставеният под №4 Флориан Майер (Германия) се наложи с 6:7 (4), 6:3, 6:4 над Джеймс Блейк (САЩ) в двубой, който продължи час и 50 минути.

Това беше първа победа за Майер от 4 двубоя с бившия №4 в света. Германецът игра много силно при начален удар, като за целия двубой допусна само един пробив и наниза 12 аса.

Петият в схемата Андреас Сепи (Италия) имаше нужда от близо два часа и половина, за да победи Иван Додиг (Хърватия) с 6:7 (7), 6:3, 6:4.

Като цяло Сепи се наслаждава на най-добрия сезон в кариерата си, след като по-рано през годината спечели титлата на Serbia Open, игра финал на AEGON International (загуби от Родик) и достигна до четвъртфинал на още 4 турнира от АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини