Великобритания ще трябва да почака още за титла от WTA



22-09-2012 15:06 | Станко Димов

Великобритания ще трябва да почака още за първа титла от календара на WTA от 1988-а година насам. Надеждата на Острова – Лора Робсън, отстъпи спора за трофея в турнира в Гуанджоу (Китай), след като загуби на финала от Су-Вей Хсие (Тайван) с 3:6, 7:5, 4:6.

Финалната среща премина през купища обрати, като във втория сет Робсън дори успя да отрази 5 мачбола, 3 от които с уинъри, преди да изравни резултата.

Британката определено има за какво да съжалява, тъй като в края на втория и началото на третия сет записа впечатляваща серия от 7 поредни гейма (от 3:5 във втория до 3:0 в третия сет). И това обаче не се оказа достатъчно за 18-годишната тенисистка, която в най-важната част от мача тотално загуби ритъм и позволи на Хсие да осъществи драматичния обрат.

Благодарение на успеха Хсие спечели втора титла за сезона, след като преди няколко месеца триумфира на турнира в Куала Лумпур. И тогава състезателката от Тайван направи чудеса от храброст във финала, след като успя да осъществи обрат от 2:6, 2:4 в двубоя с Петра Мартич (Хърватия).

Су-Вей Хсие е една от двете състезателки от Китайско Тайпе, или Тайван, която някога е печелила титла от календара на WTA. Другата е Ванг Ши-Тинг, която има 6 титли от средата на 90-те години на миналия век.

С триумфа си в Гуанджоу Хсие ще направи своя дебют в Топ 50 на ранглистата, като от понеделник ще бъде №39 или №40 в света. Само за справка ще отбележим, че по същото време миналия сезон азиатката бе №215 в ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини