Сепи сложи край на победоносното завръщане на Монфис



22-09-2012 19:20 | Станко Димов

Италианецът Андреас Сепи достигна за трети път през сезона до финал на турнир от календара на АТР. Световният №28 ще спори за трофея в Метц, след като сложи край на победоносното завръщане в тура на Гаел Монфис и го победи с 3:6, 6:1, 6:4.

Петият в схемата италианец спаси 5 от 6-те точки за пробив, като успя да подложи под напрежение и да пробие Монфис в последния гейм в двубоя, който продължи час и 40 минути. Това беше първи турнир за Монфис от близо 4 месеца насам, в които французинът се възстановяваше от контузия в коляното.

„Беше труден мач, както винаги”, сподели Сепи след успеха. „Особено когато играеш срещу Гаел във Франция. Винаги е трудно. Мисля, че започнах доста слабо двубоя. Позволих му да напипа своя ритъм на игра. През втория сет стоях по-добре, а в заключителната част се получи страхотна битка. Имахме няколко много дълги разигравания, особено в последния гейм. Чувствам се много уверен и се надявам, че ще се възстановя добре за финала”, каза още Сепи.

28-годишният италианец ще се опита да спечели своята трета титла в кариерата и втора за сезона след успеха в Белград през лятото.

Този уикенд Сепи ще бъде един от двамата италианци, които ще се опитат да спечелят титла. Това стана факт, след като Фабио Фонини се класира за финал в Санкт Петербург. 

В спора за трофея в Метц Сепи ще се изправи срещу шампиона от миналата година Жо-Вилфред Цонга, който се наложи с 6:0, 3:6, 6:4 над опитния руснак Николай Давиденко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини