Рафа Надал схруска и Бердих (видео)



19-03-2010 08:35 | Станко Димов

Рафаел Надал изглежда все по-решителен с всеки изминал мач на престижния турнир Индиън Уелс в Калифорния. Поредната жертва на Рафа по пътя към защитата на титлата стана Томаш Бердих.


Чехът показа, че се намира в страхотна форма, но дори и това не се оказа достатъчно да спре испанския тореадор. Мачът между двамата продължи 2 часа и 11 минути, а Надал се наложи с 6-4, 7-6 (4).


Като цяло Бердих има сравнително добри показатели в срещите си с бившия номер 1. До този мач чехът имаше 3 победи от общо 9 срещи. Бердих отново се държа като равен с Надал, но в решителните моменти на мача Рафа бе безпощаден. Испанецът бе почти безпогрешен при форхенд, като именно този удар нанесе най-големите щети на Бердих.


Като цяло двамата изиграха страхотен двубой, който се превърна в истинско шоу за зрителите. Един от сервис геймовете на Бердих в първия сет продължи цели 15 минути. След края на мача Надал отпразнува победата в стил "Жо-Вилфред Цонга" и сподели, че е доволен от формата си.


"Тази победа бе много важна за мен. Условията за игра в Индиън Уелс винаги са отлични, а аз се чувствам страхотно на този турнир", сподели Надал.


"Играх добре. Нивото на игра през първия сет бе изключително. След това вятърът си каза думата и за нас стана малко по-трудно да контролираме ударите си. Класирах се за полуфинал и това е страхотна новина за мен", коментира още "рок-звездата" Надал.


В спор за място на финала Рафа ще се изправи срещу бившия номер 3 в света Иван Любичич. "Той е от играчите, който играе много силно при начален удар. Стабилен е и от основната линия. Определено ще бъде труден мач, в който ще дам всичко от себе си, за да играя финал", каза още Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини