Жребият в Пекин: Пиронкова започва с американка



28-09-2012 13:11 | Станко Димов

Цветана Пиронкова ще се завърне на корта на силния турнир за жени в Пекин, който започва през уикенда. В първия кръг в китайската столица Цвети ще премери сили със състезаващата се за САЩ Варвара Лепченко.

До момента двете са се срещали два пъти, като и в двата случая победата отива на сметката на Пиронкова.

26-годишната Лепченко изживява най-силните дни в кариерата си, като към днешна дата е №20 в ранглистата на WTA. Ако успее да се справи с родената в Узбекистан състезателка, във втори кръг Цвети ще премери сили с Ана Иванович (Сърбия) или Кристина МакХейл (САЩ).

В тази част на схемата е и Сара Ерани, която може да играе с Пиронкова евентуално в трети кръг.

Като цяло в Китай ще видим най-добрите състезателки в света, с изключение на Серина Уилямс, която си взе заслужена почивка след страхотните последни 3 месеца за нея. Иначе в Пекин ще се състезават световната №1 Виктория Азаренка, шампионката от „Ролан Гарос” Мария Шарапова и още Агниешка Радванска, Петра Квитова, Ангелик Кербер, Сара Ерани, Ли На, Саманта Стосър и други.

Турнирът е Пекин е с награден фонд от близо 5 милиона долара. Цвети Пиронкова има две участия в надпреварата, но никога не е преминавала първи кръг. През 2010-а на старта пловдивчанката отстъпи в два сета пред Мария Шарапова, а преди година загуби в първи кръг от Саманта Стосър.

ОСНОВНА СХЕМА В ПЕКИН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини