Виктория Томова на полуфинал във Варна



28-09-2012 14:03 | Станко Димов

Виктория Томова се класира за полуфиналите на международния турнир във Варна, който е от календара на ITF и е с награден фонд 10 000 долара.

17-годишната софиянка, която е четвърта в схемата на Varna Cup, победи с лекота петата поставена Лиза Сабино от Швейцария с 6:2, 6:3 на кортовете на ТК „Черно Море-Елит”. Така бившата европейска шампионка до 14 години Томова си осигури шест точки за световната ранглиста.

Следващата съперничка на Вики ще бъде румънка – победителката от мача на втората Патриция Тиг с №6 Александра Дамаскин. Другата българка на четвъртфиналите – Радина Димитрова, отпадна.

Състезателката на ТК „Левски” отстъпи на водачката в схемата Анастасия Василиева от Украйна с 1:6, 1:6. За 15-годишната Димитрова това беше първо достигане до тази фаза на турнир на ITF.

Тя взема четири точки за класацията. Ще има със сигурност българско участие на финала при двойките. В единия полуфинал държавните шампионки за жени Борислава Ботушарова и Виктория Томова играят срещу Юлия Стаматова и Дияна Марку от Румъния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини