Бекер: Германските тенисисти са некадърници, които мислят само за пари



Бекер: Германските тенисисти са некадърници, които мислят само за пари
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-03-2010 20:08 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Борис Бекер яростно разкритикува най-добрите германски играчи. Повод за гнева му е слабото представяне на играчите по време на Купа "Дейвис", където немците ще се борят за оцеляване в Световната група през септември. Тимът падна с 1:4 от Франция по-рано този месец. Според Бекер най-добрите германци в момента не са особено класни и на всичкото отгоре мислят само за пари.

"Капитанът на Германия Патрик Кюнен трябва да извади "Б" отбор и това ще реши проблема. Купа "Дейвис" явно не е достатъчно важна за сегашните играчи. Тези състезатели имат договор с немски фирми, федерацията ги спонсорира и насреща те не дават нищо на страната си," обоснова се бесният Бекер.

Самият той е спечелил 54 от 66 мача в Купа "Дейвис", като изведе Маншафта до титли през 1989 и 1989 г. "Те казват, че има твърде много напрежение?! Тъкмо затова им препоръчвам да отидат да работят в някой пощенски клон. Там напрежението е по-малко, а и парите също," заяде се шампионът от Уимбълдън.

В момента Германия има само 4 души в топ 50. Най-напред са Томи Хаас, който наскоро взе американско гражданство и Филип Колшрайбер. При загубата от Франция немците бяха в състав: Филип Колшрайбер, Бенямин Бекер, специалистът на двойки Кристофер Кас и Зимон Гройл.

Според бившият номер 1 е необходима общата посредственост да бъде компенсирана с патриотизъм. "Тези хора трябва да разберат, че е много по-ценно да играеш успешно за Купа "Дейвис", отколкото да си прекараш кариерата в лутане между 70-о и 130-о място в ранглистата," обясни Бекер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини