Втора поредна загуба за Цветана Пиронкова



29-09-2012 11:43 | Станко Димов

Цветана Пиронкова продължава да няма победа на територията на Азия през годината. Пловдвичанката записа втора поредна загуба в т.нар. „азиатско турне”, като отстъпи с 5:7, 4:6 пред току що пробилата в Топ 20 на елита Варвара Лепченко (САЩ). Двубоят между двете бе от първи кръг на супер силния турнир в Пекин, който е от най-висока категория и с награден фонд от близо 5 милиона долара.

Както е известно миналият уикенд Цвети загуби в първи кръг и на турнира в Токио, като тогава отстъпи пред Луцие Шафаржова (Чехия). Днес пък срещу Лепченко Цвети допусна за първи път загуба от този съперник. В предишните им две срещи успехът бе на страната на Пиронкова. 

Първият сет на срещата предложи истинско зрелище и куп обрати. Състезаващата се за САЩ Варвара Лепченко започна по-силно и успя да поведе с 3:0 след 2 пробива. Нашата Пиронкова обаче не се предаде и успя да обърне развоя до 4:3, връщайки двата пробива. Нещо повече – Цвети дори поведе с 15:40 и имаше две поредни точки за преднина 5:3 гейма.

За жалост обаче Лепченко предотврати и двата шанс и съхрани подаването си за 4:4.
В самия край на сета отново американката взе аванс. Тя проби за 6:5, а след това с гейм на 15 поведе със 7:5. Първият сет на двубоя продължи малко повече от час игра!

Подобно на първата част, 20-ата в ранглистата Лепченко започна силно и втората част и отново след два пробива поведе с 4:0 гейма. Този път обаче Пиронкова нямаше сили да прави нов обрат и до края на двубоя успя само да вземе гейм-два, с които да запише по-достойна загуба.

ОСНОВНА СХЕМА В ПЕКИН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини