Преди двубоя с Гришо, Хуан Монако спечели 4-а титла за сезона



30-09-2012 15:50 | Станко Димов

Аржентинецът Хуан Монако направи важна крачка в борбата за място в заключителния „Мастърс” турнир на 8-те най-добри, след като спечели титлата от надпреварата Malaysian Open в Куала Лумпур.

Поставеният под №2 Монако надви седмия в схемата Жулиен Бенето (Франция) със 7:5, 4:6, 6:3 след приблизително 3 часа игра. Това беше четвърти спечелен трофей за Хуан Монако през сезона, като показателите му за годината вече са 37 победи и 15 загуби.

Благодарение на успеха Монако заработи $153,440 от наградния фонд, както и 250 точки за ранглистата. Това беше негов 16-ти финал на ниво АТР (7-9).

По-рано през годината 28-годишният тенисист спечели титлите от VTR Open, Вина дел Мар (срещу Берлок), US Men's Clay Court Championships в Хюстън (Иснър) и bet-at-home Open в Хамбург (Хаас). Освен това Монако игра финал на MercedesCup в Щутгарт, където в спора за трофея отстъпи пред Типсаревич.

През идната седмица Монако е поставен под №4 в основната схема на турнира в Токио. жребият отреди в първи кръг опитният аржентинец да се изправи срещу Григор Димитров, който премина успешно през квалификациите.

До момента Монако и хасковлията са се срещали веднъж на корта – в Барселона миналия сезон, като битката на клей бе спечелена в два сета от Хуан Монако.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини