Чудесно: Мария Кириленко идва за Турнира на шампионките



01-10-2012 12:39 | Станко Димов

Руската тенисистка Мария Кириленко получи втората „уайлд кард” за започващия на 30 октомври Турнир на шампионките, който ще се проведе в столичната зала „Арена Армеец” и е с награден фонд 750 000 долара.

В момента 25-годишната московчанка е №15 в световната ранглиста, което означава, че в България за заключителния турнир от календара на WTA ще дойдат поне пет тенисистки от топ 20 – Каролине Вожняцки, Надя Петрова, Мария Кириленко, Роберта Винчи и Кайа Канепи.

Както е известно организаторите на престижното състезание дадоха първата „уайлд кард” на Цветана Пиронкова.

Кириленко има пет турнирни победи на единично и 11 на двойки в кариерата си. Тази година руската красавица игра на два финала на сингъл – в Патая и Ню Хейвън. На двойки през сезона Мария и Надя Петрова спечелиха в Маями и стигнаха финал на „Ролан Гарос” и в Ден Бош.

Кириленко не се вписва в общоприетата представа за спортистка. Тя е почитателка на класическата музика – предпочитаните й композитори са Моцарт, Вивалди, Бах и Бетовен. Маша обича и да чете.

Любимите й автори са Александър Дюма, Джек Лондон и О.Хенри. В свободното си време рускинята обича още да лови риба и да готви. Тенисистите, от които се възхищава са Роджър Федерер и Дженифър Каприати.

Приятелят на Мария е един от най-големите хокеисти в момента Александър Овечкин. 27-годишното реактивно ляво крило се върна преди дни в родния „Динамо” (Москва), като напусна „Вашингтон Кепитълс” заради локаута в НХЛ. От 2011 година Овечкин има восъчна фигура в Музея на Мадам Тюсо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини