Федерер, Джокович и Мъри потвърдиха участие в Шанхай



02-10-2012 10:46 | Станко Димов

Световният №1 Роджър Федерер потвърди, че ще вземе участие в Shanghai Rolex Masters, който се провежда в периода 7-14 октомври. Швейцарецът не взе участие в надпреварата миналия сезон, но преди няколко дни е пратил sms на турнирния директор и го е уверил, че тази година ще участва.

„Фантастично е, че се завръщам в Шанхай за Shanghai Rolex Masters”, коментира Федерер. „Обичам този град и особено феновете в него. През годините съм записвал сериозен успех в този турнир, особено когато приемаше заключителния „Мастърс” за сезона”, каза още швейцарецът.

Това ще бъде седмо участие на Федерер в Шанхай. Последният път, когато игра в турнира Роджър достигна до финал, където бе спрян от Анди Мъри.

Освен Федерер, участие в Шанхай е заявил друг от топ играчите – Новак Джокович. Сърбинът пропусна надпреварата миналата година заради контузия, но тази ще излезе пред местната публика, сред която има значителен брой фенове.

В Шанхай на корта ще видим и двукратният първенец от надпреварата, а сега и Олимпийски шампион и носител на трофея от US Open Анди Мъри.

„Наистина много харесвам турнира в Шанхай”, коментира Мъри. „Цялата седмица там е фантастична. Хората са много приятелски настроени. Всички се опитват да направят турнира възможно най-лесен за игра. Определено това е сред най-добрите турнири”, коментира Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини