(Сервисът на) Родик пак се изгаври с Робредо



20-03-2010 02:45 | Николай Драгиев

Анди Родик се представи на обичайното си добро ниво и разби в четвъртфиналите на Индиън Уелс Томи Робредо. Интересното е, че това е 11-а победа на американеца над опитния испанец. В нито една от срещите Томи не е успял да вземе дори сет! В отделните части Анди се наложи с 6:3, 7:5 и достигна полуфинал в Калифорния за четвърти път. Миналата година на полуфинал и през 2007 той падна от Рафаел Надал.

Родик демонстрира повече от блестящ сервис, дори и за своите стандарти. Той печелеше повечето си геймове на нула и освен всичко не допусна нито веднъж възможност за Робредо да го пробие. На първи сервис ракета номер 1 на САЩ взе невероятните 35 от 36 възможни точки!

 

"Чувствам се супер," обясни Родик, който спечели 41 от 42 възможни сервис-гейма в Индиън Уелс дотук. "Толкова пъти съм бил на полуфинал тук, че направо се чувствам стар. Не съм играл обаче финал, което допълнително ме мотивира. Тук е единственото място в Северна Америка, където не съм печелил. Така че няма да откажа трофея," пошегува се Анди.

 

Във финалната среща американецът ще се изправи срещу Робин Сьодерлинг, който в два сета съкруши финалиста от миналия сезон Анди Мъри. Робин и Родик са играли два пъти и в тях шведът винаги е излизал като победител.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини