Заплахите повлияли на подготовката на Федерер



Заплахите повлияли на подготовката на Федерер
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-10-2012 13:27 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер призна, че смъртните заплахи, които получи, са му попречили да се подготви добре за турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай.

Преди два дни от полицията съобщиха, че заплахите към Федерер са отправени на една от неговите фен-страници в Интернет от потребител, който се заканва да го убие. Думите са придружени с колаж, в който швейцарецът е обезглавен.

"Очевидно това повлия на моята подготовка, но спортистите трябва да се абстрахират от подобни неща", коментира Федерер. Швейцарецът призна, че е научил за заплахите преди 10 дни, но се чувства в безопасност в Китай. Той благодари на организаторите, че са увеличи значително охраната му по време на турнира.

"Когато тази история попадна в медиите, всичко се промени. Много хора знаят за това, и аз съм малко разстроен. Това беше само едно малко съобщение на сайта, нищо конкретно. Бях изненадан, че всички новини съобщиха за това", добави Федерер.

Съпругата му Мирка и двете му дъщери не пристигнаха в Китай, но Федерер отрече това да има връзка със заплахите срещу него.

"В последния момент реших, че ще бъде по-добре, ако пристигна тук сам", коментира носителят на 17 титли от Турнирите от Гoлемия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини