Анди Мъри: Триумфът на US Open не ме промени



Анди Мъри: Триумфът на US Open не ме промени
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-10-2012 15:43 | Станко Димов

Световният №3 Анди Мъри не скри амбициите си да завърши сезона по силен начин. Шампионът от US Open ще има не леката задача да защитава титлата си от силния турнир в Шанхай, който започна в неделя.

„До края на сезона остават няколко турнира,в  които искам да се представя добре. Радвам се, че отново съм в Шанхай. Ще дам всичко от себе си както в Шанхай, така и в турнирите до края на сезона”, коментира 25-годишният шотландец.

„Ако играя на ниво до края на сезона, то тогава ще имам добри шансове да атакувам първото място в света догодина. За да си №1 трябва да играеш на високо ниво през целия сезон. Освен това е много важно представянето в Големия шлем.

"В този ред на мисли следващата ми голяма цел е Australian Open. Ако успея да спечеля турнира, то това ще ми отвори път към първото място в света, което е сред по-дългосрочните ми цели”, коментира Мъри.

През лятото шотландецът сложи край на 76-годишното чакане на Великобритания за титла от шлема, триумфирайки на „Флашинг Медоуз” в Ню Йорк.

„Триумфът на US Open не ме промени. Не се чувствам различно. Да, сега се чувствам много по-спокоен, от раменете ми падна огромна тежест. Сега е много по-лесно да стана сутринта и да отида на тренировка, да полагам усилия във фитнес-залата и прочие. Надявам се, че успехът в САЩ ще ми вдъхне увереност на корта”, сподели Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини