Новак Джокович не даде шанс на Григор Димитров (видео)



10-10-2012 11:40 | Станко Димов

Световният №2 Новак Джокович не остави никакъв шанс на нашия Григор Димитров и го победи с 6:3, 6:2 на силния турнир в Шанхай („Мастърс 1000”). Двубоят се очакваше с огромен интерес в България, но за жалост Джокович показа защо толкова години е част от Топ 3 на мъжкия тенис.

От своя страна пък Гришо явно се поддаде на напрежението и факта, че от другата страна на корта стои един от най-добрите тенисисти на планетата.

Двубоят бе първи между Гришо и Ноле. За нашето момче това бе 16-ти сблъсък с Топ 10 играч, като балансът вече е 2:14. И двата му успеха са срещу Томаш Бердих (Чехия).

Иначе благодарение на успеха сърбинът се класира за трети кръг, където му предстои двубой срещу Фелисиано Лопес (Испания). Ноле не крие амбициите си да спечели турнира и да се върне час по-скоро на първото място в света, което отстъпи пред Роджър Федерер след Уимбълдън тази година. Гришо пък за втора поредна година отпада във втори кръг в Шанхай. Миналият сезон на същата фаза хасковлията отстъпи пред Анди Родик.

Новак Джокович спечели жребия и избра да сервира пръв. Очаквано в началните минути напрежението върху Григор Димитров си каза думата и след 5-6 минути игра нашето момче вече изоставаше с 0:3 гейма. При това за тези 3 гейма, Гришо взе едва 3 точки.

Първата почивка в двубоя повлия положително на Димитров, който след завръщането си на корта бе видимо по-спокоен. Гришо започна да печели с лекота подаванията си, но същото важеше и за световния №2 Джокович. Ранният пробив на сърбина обаче му позволи да затвори сета с 6:3 след 25 минути игра.

Статистката след първата част показа, че Гришо и Ноле имат по равно непредизвикани грешки – по 9, но печелившите удари бяха изцяло на страната на сърбина – 11:4.

За жалост началото на втория сет повтори това на първия. Този път Димитров започна със сервис на своя страна, но допусна пробив на 0 и позволи на Джокович да поведе в резултата. Геймовете на 0 продължиха и след още един такъв, Ноле вече имаше аванс 2:0 във втория сет. В седмия гейм Ноле пак проби за преднина 5:2, след което подпечата мястото си в трети кръг.

От Шанхай Григор трябва да хване първия следващия полет за Европа, тъй като се очаква в понеделник да вземе участие в турнира в зала If Stockholm Open в Швеция (АТР 250).

След надпреварата в Стокхолм българинът ще участва в Swiss Indoors Basel (АТР 500), който ще бъде последният му турнир за сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини