Родик попълни колекцията от финали с последното липсващо звено



21-03-2010 04:30 | Николай Драгиев

Анди Родик най-после запълни пъзела от финали, които е играл в Америка. Той се класира за решителния последен двубой в Индиън Уелс - единственото място, където не го бе правил досега. Американецът имаше три загубени 1/2-а  до момента и общо 14 играни финали на различни турнири в САЩ.

Родик стори това, след като надви Робин Сьодерлинг с 6-4, 3-6, 6-3, което бе неговият първи успех над шведа. "Това мисля е единственият форум, който не съм печелил в Северна Америка. Много ще се радвам да го направя," заяви доволният Анди, който бе наблюдаван от любимата си Бруклин Декър.

Той имаше нужда от само 1 пробив, за да вземе първия сет с 6:4. Родик поведе с пробив и във втория, но Сьодерлинг отговори подобаващо и обърна нещата до 6:3 в негова полза. Третата част повтори предходната, но с различен победител. Американецът пак поведе, скандинавецът обърна, но втори пробив за бившия номер 1 му осигури победата с 6:3.

"Не успях да покажа най-добрия си тенис. Условията също бяха трудни. Усещах, че играя доста добре в края на втория сет, но в следващия той пак ме проби. Не успях да покажа най-доброто, но опитах всичко. Накрая той направи няколко страхотни удара," анализира Робин след двубоя.

"Отлично знаех, че ретурите ми са много добре и това е един от редките случаи, в които печеля благодарение на този компонент от играта ми. Тъкмо, защото го поставях под напрежение в неговите геймове, ми даде възможност да измъкна победата. По принцип 1 пробив ми стига, за да затворя сет, днес обаче бе доста по-трудно," коментира пък Родик.

Интересното е, че за първи път 1984 г. полуфиналите са решени в 3-сетови битки. В другата среща Иван Любичич поднесе сензацията, надигравайки шампиона от миналия сезон Рафаел Надал.

Родик пък ще пробва да стане първият янки, който печели в Индиън Уелс от 2001 г., когато Андре Агаси победи Пийт Сампрас.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини