Долгополов се добра до мач с Анди Мъри



10-10-2012 17:22 | Мара Калчева

Тенисист №20 в света, Александър Долгополов, се добра до трети кръг на турнира „Мастърс 1000” в Шанхай, където ще се сблъска челно с олимпийския шампион Анди Мъри. 23-годишният украински тенисист победи 18-тият в света Жил Симон (Франция) със 6:3, 6:4.


Долгополов реализира два от своите шест брейк-пойнта, докато Симон не успя да се възползва от открилите се пред него четири шанса за пробив. В сметката на украинеца влязоха пет аса и три двойни грешки, а французинът се отчете с пет аса и четири двойни грешки. В досегашните двубои между тях Долгополов води с 2-1 победи.

Само преди месец Александър разкри, че страда от рядко генетично заболяване – синдром на Жилбер, което засяга работата на черния дроб и заради което тенисистът изпитва понякога силна отпадналост и липса на енергия.


Съперникът на украинеца - Анди Мъри - пък стигна до трети кръг без изобщо да излиза на корта. Като поставен шотландецът не игра в първи кръг, а във втори трябваше да срещне Флориан Майер. Германецът обаче се отказа заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини