И Саманта Стосър може да дойде в София



11-10-2012 16:40 | Станко Димов

Президентът на БФТ Стефан Цветков е на посещение във Варна и се срещна с журналисти от морската столица на специална пресконференция, на която се изказа изключително ласкаво за варненския клуб Черно море-Елит. Той посочи Варна като един от трите основни центрове на тениса у нас, съобщи сайтът на родната федерация.

Поводът за гостуването на Стефан Цветков е да обсъди с главния треньор на Черно море-Елит Огнян Илиев изминалия сезон, не само в клуба, но и като цяло.

„Тук се вижда, че нещата се развиват много добре. Има масовост и резултати при младите, както тук, така и в Пловдив”, заяви той. Имаме идея поне 30 от най-изявените наши млади тенисисти да бъдат финансирани със суми немалки за участие в чужбина”, допълни още президентът.

По повод предстоящия Турнир на шампионките, който стартира на 30 октомври в София, Цветков изрази задоволство от спечеленото домакинство.

Жребият на турнира ще се тегли на 29 октомври в понеделник.

Саманта Стосър все още е под въпрос за турнира у нас, защото трябва да спечели в Осака, докато Петрова и Кириленко са сигурни.

Голяма е вероятността да пристигнат Даниела Хантухова и Франческа Скиавоне, а под въпрос е все още участието на Каролина Вожняцки, като до понеделник ще има по-голяма яснота.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини