Виктория Азаренка с нова внушителна победа в Линц



11-10-2012 18:25 | Станко Димов

Водачката в схемата Виктория Азаренка се класира за четвъртфинал на турнира в Линц, след като се наложи с изразителното 6:1, 6:1 над румънката Симона Халеп. Азаренка доминираше през целия двубой, който продължи 54 минути, през които Вика наниза 20 печеливши удара.

Световната №1 Азаренка, която за първите си две срещи в Линц загуби общо 4 гейма, ще играе в следващия кръг с победителката от двубоя Петра Мартич (Хърватия) – Патрисия Майер-Ахлайтнер (Австрия).

За първи път от началото на сезона за четвъртфинал в турнир от календара на WTA се класира и Бетани Матек-Сандс. Американката записа чиста двусетова победа над Карла Суарес Наваро (Испания) – 6:3, 6:3.

В следващия кръг Матек-Сандс, която към днешна дата е на незавидното 201-о място в ранглистата, ще премери сили с румънката Ирина-Камелия Бегу.

Любопитното е, че Бегу отпадна в квалификациите в Линц, но след това все пак намери начин да играе в основната схема, влизайки като „щастлив губещ” след контузията на Анна Татишвили, победи на старта Кики Бертенс (Холандия) с 6:4, 7:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини