Съдбоносен сблъсък между Родик и Любичич



21-03-2010 13:46 | Станко Димов

Ако Анди Родик вярва в кармата, то той има сериозни причини да бъде спокоен преди днешния финал на турнира BNP Paribas Open в Индиън Уелс, Калифорния.


Преди 25 години, треньорът на Родик Лари Стефанки печели турнира, в който участва с "уалд кард". Стефанки, тогава номер 143 в света, а най-ниско класираният играч, който е печелил надпреварата в историята.


Има и друга любопитна подробност. Въпросният триумф на Стефанки е когато той е на 27 години, точно на колкото в момента е и Родик.


За да спечели титлата обаче Родик ще трябва да се справи с намиращия се в страхотна форма Иван Любичич. Хърватинът, който навърши 31 години в петък, никога в кариерата си не е печелил турнир от този клас Мастърс. Ако пък спечели Родик, то той ще е първият американец от 2001 година насам, който побеждава на Индиън Уелс. За последно това стори Андре Агаси.


"Публиката бе на моя страна в мача със Сьодерлинг. Надявам се това да е така и на финала. Определено тяхната подкрепа оказва някакво влияние върху мача", сподели Родик, който преследва втора титла за сезона след триумфа в Бризбейн в началото на януари.


Страхотно представя на турнира прави Иван Любичич. Хърватинът отстрани по потя си към финала номер 2 и номер 3 в света - Новак Джокович и Рафаел Надал. Сега пред него ще се изправи стар познайник.


"Играх с Анди на US Open през 2003. Той ме победи и мисля, че всички се сещате какво се случи после (б.р. Родик печели първия си и до момента единствен турнир от Големия шлем)", коментира Любичич.


"Нормално е публиката да е на негова страна, също както бе и с Рафа (Надал) и с Новак (Джокович). Аз просто ще изляза на корта и ще се опитам да си свърша работата. Когато играеш срещу топ състезателите в света публиката е срещу теб. Просто трябва да свикнеш с това, аз вече съм се примерил", каза още Любичич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини