Надал за загубата: Нищо, ще спечеля в Маями



21-03-2010 15:48 | Николай Драгиев

Рафаел Надал се закани да спечели титлата от предстоящия турнир от сериите "Мастърс 1000" в Маями, след като се провали в полуфиналите на предишния такъв в Индиън Уелс. Според испанеца, той е играл на много високо ниво цяла седмица, но "инцидентно" се е стигнало до загубата. "Играх достатъчно добре, за да спечеля през цялата седмица, това срещу Любичич бе по-скоро инцидентен случай," сподели Рафа.

"Мисля си, че като цяло се представих по-силно от когато и да е било. Разбира се ми попречи това, че не бях достатъчно агресивен срещу Любичич, но ще извлека нужните изводи. Искам да отбележа, че още от началото на 2010 съм на топ ниво, убеден съм в това. Единствено в Австралия изиграх два слаби мача, но после срещу Мъри съм доволен от показаното," анализира бившият номер 1.

Надал обаче не пропусна да отбележи колко слабо се е представил срещу Любичич. "Направих повече грешки за 1 мач, отколкото през цялата седмица преди това. Играх слабо, много слабо, но това е тенисът. Сега целта е да спечеля в Маями. Завръщането ми към най-доброто от моята игра е дълъг процес. Постепенно ще ставам по-добър, нужно ми е време," сподели Надал.

Все пак за Рафа остава утешението от титлата на двойки. "За мен и Марк, това бе невероятна седмица. Само можехме да мечтаем да спечелим титлата. След загубата на сингъл, бе хубаво да спечеля при двойките. Както и да го гледаме, да триумфираш в турнир, винаги е приятно," завърши испанецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини