Местят "Ролан Гарос" в Дисниленд



Местят "Ролан Гарос" в Дисниленд
Свързани турнири
Тагове
21-03-2010 20:33 | Николай Драгиев

Шефът в Международната тенис федерация Франческо Ричи-Бити се обяви за преместването на "Ролан Гарос" извън централната част на Париж и "настаняването" му в района на Дисниленд.

"Ако "Ролан Гарос" се провеждаше в Америка, щеше да е къде по-лесно: американците взимат подобни решения много по-лесно и бързо в сравнение с европейците. Ние сме твърде обременени от историята, традициите и до последно умуваме по подобни въпроси," обясни Ричи-Бити.

Иначе подобна полемика съществува още от миналата година. Сегашният комплекс "Ролан Гарос", който през 2008 г. стана на 80-години, търпи непрекъснати критики, тъй като далеч не може да се мери с останалите три турнира от Шлема. В Австралия, Великобритания и САЩ комплексите дават възможност на много по-големи маси от публика да наблюдава двубоите. В Париж това е силно ограничено заради местоположението на кортовете, които са в централната част на града.

Проблемът е поставен на френската федерация, която по най-бързия начин трябва да вземе решение. "Възможно е от местната федерация да се разберат с властите в града, да им бъде осигурено още място, но главният проблем ще си остане - "Ролан Гарос" е на твърде оживено място и не е подходящо да има струпване на големи маси хора," заключи още Ричи-Бити.

Самата надпревара ще се проведе между 23 май и 6 юни тази година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини