Титла №20 за Каролина Вожняцки



21-10-2012 16:30 | Станко Димов

Каролина Вожняцки победи Саманта Стосър в драматичен финал на турнира от категорията Premier в Москва. Датчанката навакса изоставане от пробив в решителния трети сет и стигна до успеха след 6:2, 4:6, 7:5.

Това беше поредният трисетов двубой, в който Вожняцки оцеля в Москва. По-рано в турнира тя записа трудни победи след 3 сета и над Доминика Цибулкова и София Арвидсон.

„Определено мисля, че в момента играя страхотен тенис, доволна съм от себе си”, коментира след двубоя новата шампионка.

„Успях да пробия на няколко пъти Стосър. Нейният начален удар днес не работеше добре и това ми позволи да я атакувам повече. Саманта допусна доста грешки, но и аз се справих добре, така че не мога да кажа, че съм спечелила само заради нейните грешки”, сподели още датчанката, която започна сезона като №1.

Финалистката Саманта Стосър не скри критики към себе си. „Сама се поставях в тежки ситуации. Чувствах, че удрям топката добре и правя нещата правилно, но в крайна сметка ударите ми излизаха на сантиметри в аут”, коментира австралийката.

Титлата е втора за Каролина Вожняцки от началото на сезона и общо 20-а в кариерата й. Преди няколко седмици датчанката триумфира в Сеул.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини