Андреас Сепи спечели трета титла на ATP



21-10-2012 18:28 | Искрен Минчев

Италианецът Андреас Сепи спечели своята трета титла под егидата на ATP. Това се случи на турнира за Купата на Кремъл.

Във финалния двубой Сепи надигра бразилеца Томас Белучи след 3:6, 7:6(3), 6:3 за малко над два часа игра. Така той ще се придвижи максимално близо до топ 20 в ранглистата.

За Сепи това е втора титла през сезона, след като той триумфира на надпреварата от същата категория в Белград през май. Белучи пък не успя да прибави втори трофей на сметката си - през юли той взе купата от турнир в Гщаад.

Любопитното е, че от 2002-а година италиански тенисист не е печелил 2 титли за една календарна година. Тогава Давиде Сангинети печели трофеите в Милано и Делрей Бийч.

24-годишният Белучи стартира двубоя по-добре и проби за 3:1. Той имаше нужда от само 31 минути, за да спечели първата част с 6:3.

Вторият сет бе доста драматичен, след като Белучи на два пъти проби сервиса на Сепи, имаше аванс от 4:2 и дори сервираше за мача! В крайна сметка италианецът се спаси от критичната ситуация, а след това спечели със 7:3 точки тайбрека.

В решителния трети сет Сепи реализира два пробива и в крайна сметка спечели с 6:3, което му донесе 37-а победа за сезона, а тя със сигурност е сред най-ценните му.

Любопитен факт е, че това е 50-а титла за Италия на ниво ATP в Откритата ера на тениса. Първият подобен трофей завоюва Никола Пиетранджели през 1968-а година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини