Вика Азаренка завършва сезона като №1 в света!



27-10-2012 00:17 | Искрен Минчев

Виктория Азаренка си гарантира, че ще завърши годината като номер 1 в света! Белорускинята победи със 7:6, 6:3 Ли На в среща от груповата фаза на заключителния турнир на WTA.

Така Азаренка и Серина Уилямс са 100% сигурни участнички в елиминационната фаза на турнира в Истанбул. Те окупираха първите две места в "Червената група", където още бяха Ангелик Кербер и Ли На.

"Двубоят премина през сериозна борба затова кой ще осъществи контрол върху разиграванията. В първия сет не се чувствах добре и имах някои проблеми.

"Наистина съм много щастлива, че завършвам като номер 1. Това е цел, за която съм работила много. Сега ми предстои и малко да си почина след сезона.

"Оттук нататък няма да е лесно на турнира. Неслучайно тези тенисистки са стигнали до този турнир," коментира Азаренка.

Първият сет на битката бе доста оспорван и сравнително равностоен. Двете състезателки нямаха проблеми при първи начален удар, но при втори сервис едва печелеха 30% от разиграванията. Всичко това доведе до общо 4 пробива - по два за всяка от тях преди решителния тайбрек.

В тайбрека нервите на Азаренка се оказаха по-здрави и тя затвори със 7:4 точки.

Още на старта на втората част Азаренка продължи да доминира и много бързо поведе с 4:1. Оттам нататък бе въпрос на време да затвори мача в своя полза. Тя сервираше при 5:2 за мача, но допусна пробив на нула! Китайката върна два гейма в своя полза, но това бе всичко до края на двубоя.

Така Азаренка ще играе с Мария Шарапова в полуфиналната фаза на турнира. Серина Уилямс пък ще играе с Агниешка Радванска във втората среща.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини