Пиронкова: Харесвам Джокович, но Федерер е най-великият



27-10-2012 12:41 | Станко Димов

Най-добра българска тенисистка Цветана Пиронкова изрази надежда в предаването на ТВ7 „Факторът Кошлуков", че ще се представи на ниво на провеждащия се през следващата седмица Турнир на шампионките в София.

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков пожела на пловдивчанката именно пред родна публика тя да вдигне първата си титла от WTА и да бъде сред поставените в схемата на Откритото първенство на Австралия догодина.

„Искам да подобря играта си", каза 44-ата в света Пиронкова. „Искам да спечеля титла в турнир от WTA, това е желанието ми. От една страна има повече напрежение, защото ще играя пред родна публика и очакванията ще са по-големи, но от друга - всичките ми близки ще са тук, ще ме гледат и подкрепят. Надявам се да стигна възможно най-напред в турнира", каза още тенисистката.

„Най-неудобният съперник от тези в София ми е Роберта Винчи. Тя има различен стил на игра, малко старомоден, с който аз не мога да се справя. Ако мога да избегна двубой срещу нея ще бъда доволна”, каза още Цвети.

Пиронкова разкри и кои са състезателите от мъжкия тур, които харесва. „Харесвам Новак Джокович, но мисля, че Федерер е може би най-великият за всички времена", коментира 25-годишната пловдивчанка.

„Пожелавам на Цеци да спечели в София и да е поставена в Австралия, заяви Стефан Цветков. - Вярвам, че ни очакват страхотни мачове на предстоящия турнир в „Арена Армеец", ще има по три изключително интересни двубои на ден в груповата фаза.

"Ще започват в 16,00 часа и могат да продължат до 1,00 часа през нощта, както се случва в Истанбул на заключителния турнир на най-добрите осем тенисистки в света", обясни президентът на родната федерация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини