Пиронкова: Ще бъда щастлива, ако залата се напълни



27-10-2012 15:08 | Станко Димов

Цветана Пиронкова направи първата си тренировка в „Арена Армеец” преди Qatar Airways Tournament of Champions в събота по обяд. Турнирът започва в София на 30 октомври и Цвети ще играе още в първия ден от 18:15 часа.

Преди заниманието, което тя проведе с тайванката Сие Су-Уей, Пиронкова отговори на въпросите на медиите.

„Чувствам се чудесно в залата. Радвам се, че ще играя в България след толкова време. Ще бъда истински щастлива, ако „Арена Армеец” се напълни във вторник за моята среща, а и бъде пълна по време на целия турнир. Мисля че съм във форма. Този турнир беше една от главните ми цели през сезона. Не се смятам за фаворитка, в София няма слаби тенисистки и всяка идва с амбиции за титлата”, каза пловдивчанката.


Тя заяви още, че няма предпочитания за съпернички за жребия. Коя от осемте тенисистки в коя от двете групи на турнира „Сердика” и „Средец” ще попадне, ще се разбере в понеделник. Церемонията започва в 12:00 часа в Гранд Хотел София. На нея ще присъстват столичният кмет Йорданка Фандъкова и председателят и изпълнителен директор на WTA Стейси Аластър.


Тази вечер в България пристигат още две от участничките в турнира на шампионките. Това са Каролина Вожняцки, която трябва да кацне в 22:10 часа, и Даниела Хантухова, която ще дойде в 23:00 часа. Двете ще дадат изявления в залата на ВИП-а на летището.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА ПИРОНКОВА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини