Кириленко слуша Бах и чете класика



28-10-2012 00:10 | Искрен Минчев

Тенис от висша класа и много сексапил обещава предстоящият Турнир на шампионките в зала "Арена Армеец". Сред осемте прими, които родните фенове ще имат удоволствието да гледат, е и Мария Кириленко. Рускинята е номер 15 в света и безспорно едно от най-красивите лица в тура.

Маша е родена на 25 януари 1987 г. в Москва. Двукратна финалистка на двойки в турнири от Големия шлем ("Аусрелиън оупън" 2011 и "Ролан Гарос" 2012). Носителка на орден "За заслуги пред отечеството" II степен, връчен й на 13 август тази година, след като се върна с бронзов медал на двойки от олимпиадата в Лондон.

Започва с тениса, когато е на 7. По-малко от година по-късно печели и първото си състезание. Родителите й се редуват да я водят на тренировки. Веднага след училище тя се качва в колата. Там се храни и почива, докато стигне до кортовете на "Динамо" и ЦСКА. Мария е братовчедка на Андрей Кириленко един от най-добрите руски баскетболисти в момента.

"С него сме просто познати. Миналата година на "Фед Къп" обсъждахме този въпрос и се смяхме, защото постоянно ме питат дали ми е роднина. Андрей също каза, че са му задавали въпроса дали съм му сестра.

Първа приятелка е с адашката си Мария Шарапова и гадже на Александър Овечкин. Любовта между Маша и звездата от НХЛ пламва преди година, когато Кириленко решава да проведе пред-сезонната си подготовка във Вашингтон. По това време Саша играе за местния "Кепитълс". Когато се запознават, Овечкин ходи с друга руска тенисистка Олга Пучкова.

Нея обаче той забравя толкова бързо, колкото и я сваля. Горе-долу по същото време Кириленко се разделя със сънародника си Игор Андреев, също тенисист. "Тя е много забавна. Разсмива ме постоянно, но ми е трудно да ви предам на английски нейните шеги", казва за нея Андреев.

През декември Саша публикува в профила си в Туитър снимка с Кириленко и пише: "Аз и моето момиче Мария! Тя е моята Кралица!!!".

Двойката се появява на сватбата на хокеиста Максим Афиногенов с тенисистката Елена Дементиева. На тържеството Мария хваща букета на булката. На завършилия миналата седмица турнир за купа "Кремъл" Кириленко се появи с пръстен, покрит с брилянти. Медиите в Русия гръмнаха, че двамата със Саша са се сгодили.

Мария се разбира отлично със свекървата Татяна Николаевна. Овечкин и майка му не пропуснаха мач на тенисистката от надпреварата в Москва. Татяна дори придружи Кириленко на официалната вечеря преди откриването на турнира. Двете заедно пък ходиха да гледат Саша в мача на "Динамо" М срещу "Сибир" от първенството на Русия. Хокеистът се прибра в родината си да поддържа форма заради локаута в НХЛ.

"Знам, че е била добра баскетболистка, двукратна олимпийска шампионка. Когато съм в Москва, с Татяна Николаевна си говорим всеки ден", казва Маша за свекървата.

Кириленко се увлича по дизайна и се старае винаги да изглежда добре. "Често с Мария Шарапова обсъждаме новостите в модата", разкрива тя.

Парите не са проблем за Мария и Саша. До момента само от наградни фондове тенисистката е спечелила около 5,3 млн. долара. Освен това има солиден договор с "Адидас" за екипировка. Тя става рекламно лице на марката през 2006 г. и претендира сама да избира тоалетите си и те да подчертават нейната женственост. Приятелят й е сред най-богатите в Русия. Той заработва по около 12 млн. на година. През 2009 г. сп. "Форбс" го класира на второ място след най-заможните звезди в родината му.

Тенисът не е единствената страст на Мария. Тя харесва още футбол и баскетбол. Не се разделя с лаптопа си. За разлика от повечето тенисистки харесва класическа музика. Слуша Вивалди, Моцарт, Бах и Бетовен. Запознава се с Мстислав Ростропович, велик диригент и виолончелист на негов концерт. Оттогава гениалният маестро следи с интерес кариерата и резултатите на Кириленко.

Когато има свободно време, чете книги. Любими са й "Тримата мускетари" и "20 години по-късно" на Дюма. "Парижката света Богородица" на Виктор Юго, "Белият зъб" на Джек Лондон. Обича да гледа филми, като под номер 1 в списъка й са "Сибирският бръснар" и "Историята на рицаря". Иначе разпуска с комедии.

Нетипично за жена, Маша е увлечена по риболова. "Веднъж хванах акула. Почивах си на един остров и всеки ден хвърлях въдицата и се закачи акулата. Беше два метра и половина, мощна, но както ми казаха после, не е от хищните. Пуснахме я, но успях да я снимам", разказва Кириленко.

Костадин Джорджев, в. "Стандарт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини