Стефан Цветков: Очаква ни вълнуващо зрелище



28-10-2012 13:17 | Станко Димов

Президентът на родната федерация по тенис Стефан Цветков сподели, че очаква предстоящия Qatar Airways Tournaments of Champions да се превърне в истинско зрелище за родния тенис фен. Цветков призна, че от федерацията се справят добре с организацията и допълни, че всички състезателки са доволни от условията.

„Готови сме с организацията. Очаквам Qatar Airways Tournaments of Champions да се превърне в истинско зрелище, за мен самия ще бъде много вълнуващо”, коментира Цветков пред btv.

„Тази сутрин имах възможността да гледам тренировката на Каролина Вожняцки. Тя е пълен професионалист, изумително е да се види колко е концентрирана дори по време на тренировка. След тренировката ми каза, че е доволна от настилка. Била малко по-бърза от тази в Москва. Не само тя обаче е доволна от настилката, това е мнение и на другите състезателки”, каза Цветков.

Относно българското участие в турнира – Цветана Пиронкова, главата на родната тенис федерация сподели: „Цеци е под сериозно напрежение. Колкото по-бързо го преодолее, толкова по-бързо ще покаже възможностите си. Говорих с нея, казах и точно тези неща. Нормално е да има напрежение, все пак към нея ще има големи надежди”. 

Цветков призова феновете на тениса в България да не се колебаят, а да изпълнят „Арена Армеец” в дните на турнира. „За събота и неделя съм сигурен, че залата ще бъде пълна. Надявам се да има много хора и през седмицата. Все пак цените на билетите са напълно достъпни. Както и часовете на двубоите – съобразили сме всичко”.

В заключение Стефан Цветков сподели, че фокусът на БФТ е в развитието на тениса в България и Турнира на шампионките едно добро начало.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини