Дел Потро лиши Федерер от шеста титла в Базел



28-10-2012 18:05 | Искрен Минчев

Хуан Мартин дел Потро победи Роджър Федерер за първи път от 2009-а година и грабна титлата на турнира в Базел. В отделните части той се наложи след 6:4, 6:7(5), 7:6(3) и близо 3 часа игра за ужас на местната публика.

С успеха си Дел Потро лиши Федерер от шести трофей пред родната му публика в швейцарското градче.

Зрителите на двубоя видяха само 1 пробив в мача, въпреки че два от трите сета продължиха до максималния си формат. През останалото време и двамата състезатели бяха повече от убедителни на свой сервис и почти не дадоха шанс на опонента.

В първия сет всичко се реши от първата и единствена възможност за пробив. Тя се откри пред Дел Потро и той я реализира. Аржентинецът вкара 72% първи сервис и като цяло нямаше никакви проблеми да затвори с 6:4.

Вторият сет бе далеч по-равностоен и се реши буквално от няколко точки в решителния тайбрек. Преди него двамата си размениха по един пробив. В дългия гейм нервите на Федерер издържаха на огромното напрежение и той успя да го измъкне със 7:5 точки.

Решителният трети сет започна с поредица точки за пробив пред Федерер. Той обаче пропусна цели четири за ужас на местната публика. При 6:5 Дел Потро бе на две точки от успеха при 30:30, но с няколко чудесни сервиса, Федерер стигна до решителен тайбрек.

В него Дел Потро първи стигна до до мини-пробив за 4:2 точки, след като Федерер направи лека грешка от удобна позиция. Аржентинецът стигна до 3 мачбола при 6:3, след като спечели дълго разиграване. Дел Потро грабна титлата, тъй като Федерер направи грешка още при първото разиграване.

За Дел Потро това е 13-а титла в неговата кариера и четвърта за сезона. За успеха си той ще прибере малко над 330 хиляди долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини