Арвидсон и Корне впечатлени от българския фолклор



31-10-2012 17:48 | Станко Димов

Двете резерви в Турнира на шампионките Ализе Корне и София Арвидсон получиха невероятна възможност да се докоснат до българския фолклор, след като присъстваха на генералната репетиция на ансамбъл „Филип Кутев“.

Французойката и шведката толкова се впечатлиха от танците, пеенето и изпълненията на оркестъра, че попитаха главния диригент Георги Андреев кога е първият концерт. Той ги разочарова, че е утре в Плевен, но ги утеши, че са видели част от най-новия репертоар. Наред с традиционната си програма, певиците изпълниха и нова японска песен. Корне и Арвидсон пък обещаха да си купят CD със записи на ансамбъла.

„Трогнах се дълбоко, а освен това ми идваше да скоча и да се разтанцувам. Танцьорите ме впечатлиха с гъвкавите си колене и глезени“, призна Корне.

„Чак завидях на певиците, защото и аз обичам музиката, но нямам никакъв талант“, допълни Арвидсон. Шведката призна, че обича да танцува, но е много далече от класата на българските танцьори.

След  репетицията, гостенките най-подробна разгледаха и автентични български носии, в които се преоблякоха четирима от танцьорите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини