7500 лири за снимка с Мъри, Федерер и Джокович



04-11-2012 16:59 | Мара Калчева

В събота вечер, ATP и детската болница Грейт Ормънд Стрийт бяха домакини на галата на Финалния АТP турнир, която се състоя в историческата сграда на Кралския съд в Лондон.


Седем от претендентите за The Barclays ATP World Tour Finals, които вече са в Лондон, сред които Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри, участваха в грандиозната благотворителна вечер. Щедро подкрепено от лидерите в производството на шампанско „Моет&Шандон”, събитието събра най-признатите и уважавани благотворители в Обединеното Кралство. Целта беше да се съберат пари за ново болнично крило за респираторни заболявания.


 „Участваме в много благотворителни инициативи през годината, имаме собствени благотворителни каузи,” каза Федерер от сцената. „Чудесно е да сме всички заедно за една кауза и това е болницата Грейт Ормънд Стрийт. Много се надявам да съберем значителна сума за децата, които наистина се нуждаят от нея.”


Леандър Паеш, който ще партнира на Радек Щепанек в състезанията по двойки, коментира също: „Поздравявам АТР за невероятната работа, която върши в подкрепа на благотворителната акция за болницата Грейт Ормънд Стрийт.  За нас, спортистите, е много важно не само да ви забавляваме, не само да мотивираме младите, но и да се погрижим за общественото благо.”


Водещи на събитието бяха Кърсти Галахър от Скай Спортс и бившия тенисист Дан Лоб. След представянето на играчите вечерята беше сервирана, а за забавление на гостите пяха британският R&B изпълнител Лемар и Ди Джей Ема Б.


Британският номер едно и шампион на Откритото първенство на САЩ, Анди Мъри вдигна най-много настроението на вечерта. Той се пошегува, че богатата подкрепа, която е получил в близките месеци идва от представянето му на Уимбълдън. „Вината е на този човек ето там. Той ме разплака на един финал!” обяви той, сочейки към Федерер. Но след този изгубен финал шотландецът спечели олимпийско злато и първата си титла от големия шлем на US Open.


Новак Джокович отбеляза: „Беше чудесен сезон за всички нас. За първи път от много време има четирима различни победители в турнирите от Големия шлем. В много интересни времена сме за мъжкия тенис. Да бъдем тук за финалите на Barclays ATP World Tour е невероятно изживяване. Сигурен съм, че всички ще дадем най-доброто от себе си на последното тенис събитие за годината.”


През цялата вечер течеше тих търг, който привлече оферти от шампиона на двойки на Уимбълдън Фредерик Нилсен и мениджъра на турнира Крис Кермоуд.


Гостите имаха възможността да наддават за тениска с автографи от Уимбълдън, акустична китара, подписана от британския изпълнител Ед Шийран, круиз по река Нил, билети за представление в театъра Олд Вик и бата от клуба по крикет на графство Съри.


Двама от гостите също така дариха 7500 лири за снимка със седем от играчите на сингъл, които присъстваха на събитието.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини