Давид Ферер отново с впечатляващ успех над Дел Потро



07-11-2012 00:34 | Искрен Минчев

Давид Ферер за пореден път се доказа като един от най-трудните съперници на Хуан Мартин дел Потро. Испанецът надигра двуметровия гигант на старта на заключителния "Мастърс" в Лондон с 6:3, 3:6, 6:4 в битка от над два часа.

Така Ферер и Роджър Федерер оглавяват група "В" на финалния "Мастърс", в която са още Дел Потро и Янко Типсаревич. Интересното е, че испанецът е в серия от 11 поредни победи в мачове на закрито, която напоследък му донесе и две титли.

В първия сет Ферер бе изключително убедителен и напълно заслужено спечели с 6:3 за 40 минути игра. Един пробив му бе напълно достатъчен. Той го реализира за 3:1 в своя полза и го удържа, въпреки че се налага да спасява една точка за пробив. Испанецът загуби едва шест разигравания на свой сервис.

Дел Потро успя да се съвземе от загубата на първата част и сравнително бързо поведе с 4:1 във втория сет. Ферер имаше възможности да върне пробива, но аржентинецът спаси 5 точки за пробив. В крайна сметка Дел Потро стигна до идентичното 6:3 в своя полза.

Началото на третата, решителна част бе крайно интересно. Ферер бързо получи три точки за пробив още в първия сервис-гейм на Дел Потро. Двуметровият гигант спаси първите две, но при третата Ферер взе своето и поведе с 2:0. Испанецът обаче не успя да задържи до края на сета тази си преднина и Дел Потро върна пробива за 3:4.

При 5:4 в полза на Ферер и сервис на Дел Потро, испанецът взе аванс от 40:0 или иначе казано получи три поредни мачбола. В крайна сметка след над 2 часа и 15 минути игра Ферер затвори мача с 6:4 в своя полза.

Така той вече има 6 победи от 8 мача с Дел Потро и определено е сред най-трудните му опоненти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини