Пат Кеш: Федерер не може да бъде определен като най-велик



09-11-2012 14:29 | Искрен Минчев

Легендата на австралийския тенис Пат Кеш заяви, че не може да се съгласи с Давид Ферер, който преди дни обяви Роджър Федерер за най-великия тенисист изобщо.

Според Кеш, който е бивш шампион от Уимбълдън, Федерер заслужава изключителни комплименти за постиженията си, но има и други тенисисти, които са постигнали много като неговия сънародник Род Лейвър.

"Не мога да се съглася с Ферер. Не мисля, че някой може да бъде наречен най-велик в историята. Федерер е един от най-великите и той се отличава в тази ера. Но Род Лейвър е спечелил повече от 200 турнира в кариерата си, а Федерер има 80 титли. А има и други, които са със сериозни постижения.

"Много е сложно да се каже кой е най-добрият, трябва да си много запознат с всичко и да разбираш много различни аспекти. Нужно е да се вземе предвид и напредъкът в технологиите при ракетите и други подобни фактори," обосновава се Кеш.

Пат Кеш също така изразява мнение, че Анди Мъри има шанс да спечели още титли от Големия шлем.

"Анди е в тежка ера, в която има много велики играчи около него. Важно е да продължава да прогресира и ако остане здрав, то той може да спечели още титли.

"Не мога да прогнозирам колко титли би могъл да вземе още. Това зависи и от завръщането на Рафаел Надал на корта, тъй като в негово отсъствие е доста по-лесно на останалите. Той е невероятен играч. Така че не мога да предположа колко титли може да вземе Анди," допълва Кеш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини