Цонга приключи сезона с 1 победи и 15 загуби срещу Топ 10



Цонга приключи сезона с 1 победи и 15 загуби срещу Топ 10
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-11-2012 15:31 | Станко Димов

Жо-Вилфред Цонга приключи сезона с 3 загуби на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон. В петък вечер французинът отстъпи пред местния любимец Анди Мъри, като по този начин приключи годината с актив 55 победи и 25 загуби.

„Аз съм сред играчите, които никога не се предават. Не винаги съм в състояние да покажа най-добрия си тенис, но винаги се боря и никога не губя вяра във възможностите си. Това е моята философия, както и сигурният начин да ставам по-добър играч”, коментира французинът.

Миналата година Цонга игра финал в Лондон, но този сезон напусна безславно турнира. Като цяло през сезона французинът е с баланс 1:15 в двубоите с играчи от Топ 10. Единствената му победа е над Хуан Мартин дел Потро през май на турнира в Рим - Internazionali BNL d'Italia.

„Въпреки загубите ще запазя и няколко позитивни мисли. През годината се изправих срещу много добри тенисисти. В интерес на истината не бях толкова далеч от тях. Сигурен съм, че ако продължавам да работя здраво догодина ще имам възможността да запиша повече победи над тях”, каза още Цонга. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини