Федерер срещу Мъри на полуфиналите в Лондон



10-11-2012 18:34 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро записа втора поредна и общо четвърта победа над Роджър Федерер. В среща от Група „В” на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон, аржентинецът се наложи със 7:6 (3), 4:6, 6:3 над шампиона от миналата година след точно 2 часа игра.

В последния двубой между Янко Типсаревич и Давид Ферер, които излизат на корта около 22:00 часа тази вечер.

Все още обаче не са ясни полуфиналите в Лондон. Роджър Федерер най-вероятно в неделя ще се изправи срещу местния любимец Анди Мъри, който остана втори в Група „А”. Ако обаче Ферер загуби от Янко Типсаревич, Дел Потро ще играе с британеца.

Другият полуфинал противопоставя Новак Джокович, който записа 3 победи в своята група и Хуан Мартин дел Потро, който от своя страна хвана последния влак за полуфиналите.

Иначе днес Дел Потро изненадващо или не взе скалпа на Федерер. В първите два сета швейцарецът показа изключителна успеваемост при сервис и дори не допусна точка за пробив. Въпреки това обаче Федерер отстъпи в първата част след тайбрек.

В началото на втория сет той успя да пробие за 2:0, след което до края задържа аванса си. С пробив започна и решителният трети сет, но този път пробивът бе за Дел Потро – 3:0. До края на срещата аржентинецът съхрани подаването си и постигна престижната победа.

Припомняме, че преди няколко седмици двамата се изправиха и във финала на турнира в зала в Базел, когато успехът отново отиде на страната на Дел По – 6:4, 6:7, 7:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини