Анди Мъри пропуска „Спортист на годината”



15-11-2012 22:12 | Мара Калчева

Анди Мъри няма да присъства на церемонията по връчването на наградите на британската телекомпания ВВС „Спортист на годината” на 16 декември.

Победителят на US Open и олимпийски шампион от Игрите в Лондон това лято е сред 12-те претенденти за наградата, а носителят на приза ще се определи чрез гласуване на феновете.

„Въпросът не е в това, че не искам да присъствам. Просто сезонът в тениса го налага. Бих могъл да дойда на връчването на наградата, но този период е много важен за моята подготовка. При нас, за разлика от другите спортисти, няма тримесечна почивка. Например сега имам седмица за отдих, но после трябва отново да започна тренировки и да създавам база за следващия сезон.

"Първите турнири играем в жегата на австралийското лято.  При тези условия може в решителен сет на Australian Open изведнъж да ме събори умора – дори само за 15 минути.

"Кой знае, може би за умората ще са виновни онези три тренировъчни дни, които съм пропуснал заради церемонията. Точно затова няма да отида. А кой ще спечели наградата не знам. Имаме много великолепни спортисти”, коментира решението си Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини