Кошмарът на Ришар Гаске в Маями продължава



25-03-2010 03:00 | Николай Драгиев

Пореден тежък удар е принудена да понесе бившата суперзвезда на френския тенис Ришар Гаске. Той записа 6-а загуба от последните си 7 мача . В първи кръг на турнира в Маями го победи Оливие Рокус, който се наложи след 7-6 (7/2), 1-6, 6-4. Дребничкият белгиец ще играе с Новак Джокович във втори кръг.

След като игра един финал през годината, в Сидни срещу Маркос Багдатис, французинът претърпя страхотен срив. Той се свлече до 74-о място, тъй като загуби всичките си мачове оттогава, без един. Единствено съумя да победи ветерана Карлос Моя в Акапулко.

Гаске заби 13 аса срещу мъника Рокус, но това не се оказа достатъчно и той загуби с 4:6 в решителния трети сет.

Маями обаче е много специално място за Ришар. Миналата година той бе изловен с положителен тест за кокаин именно в местно заведение. Заради този случай, както и поради неприятна травма, той пропусна доста от сезона. Впоследствие той бе оправдан от Спортния Арбитражен съд в Швейцария. Адвокатите му успяха да убедят съда, че целувка с момиче в нощен клуб, е причината за позитивния тест.

"Имам нужда от повече увереност в силите си. Това е специално място за мен и имам нужда от певече време, за да преодолея станалото. Днес не играх лошо. Мисля си, че нивото ми е по-добро от това, в което бях миналия сезон," коментира Гаске.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини