Италиански дует без конкуренция през сезона



28-11-2012 11:36 | Станко Димов

Сара Ерани и нейната партньорка на корта Роберта Винчи получиха наградата на WTA за двойка на годината. Ерани бе определена и за най-прогресираща тенисистка през изминалия сезон.
 
Както е известно Роберта Винчи участва на заключителния турнир Qatar Airways Tournament of Champions в София и достигна до полуфиналите на състезанието.
 
Ерани пристигна изненадващо на 3 ноември в България, за да подкрепя своята приятелка. Бъдещата шампионка в състезанието Надя Петрова обаче успя да се наложи над Винчи с  6:7 (8), 6:1, 6:4 и да се класира за финала.
 
Дуетът Ерани – Винчи спечели осем титли през 2012 година, сред които бяха трофеите от „Ролан Гарос” и Откритото първенство на Съединените щати. Успехът в Париж означаваше първи успех на изцяло италианска двойка в Големия шлем. И двете тенисистки прекараха известно време начело на световната ранглиста, където и в момента лидер е Роберта, следвана от Сара.
 
На единично Ерани с финала си на „Ролан Гарос” стана първата тенисистка, която влиза в топ 10, без да е била преди това сред първите 20 в класацията. Италианката скочи тогава от 24-о място до №10, а после стигна и до рекордната шеста позиция. Сара спечели и най-много титли от категория „Интернешънъл” – 4, но не игра в София, защото се класира за мастърса в Истанбул.
 
„Много съм щастлива от наградите! Това беше невероятна година за мен – колко много мачове на единично и на двойки. Това е може би една неповторима година, но ще се опитам да продължа по същия начин и през 2013-а и ще давам всичко от себе си във всеки мач. За двойките искам да кажа, че съм много щастлива да споделя наградата с моята най-добра приятелка Роберта”, заяви Сара Ерани пред официалния сайт на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини